Biografie

John Verhagen Egmond aan Zee
Beeldend kunstenaar John Verhagen (1953)

Voor John Verhagen (Amsterdam 1953) is beeldhouwen
de ultieme kunst. 

Na zijn opleiding aan de Rijksacademie en de Rietveld werkte hij als tekenaar, schilder en grafisch ontwerper. Begin jaren negentig ontdekte John echter zijn ware passie: het maken van bronzen beelden.]

Om het ambacht ‘in de vingers te krijgen’ experimenteerde John aanvankelijk met verschillende stijlen van boetseren en  manieren van vormgeven van zijn beelden. Gefascineerd door het brons als materiaal ontwikkelde hij zich ook in het afwerken van de gietingen van zijn beelden. Daardoor kan hij de textuur en patina van zijn beelden tot in de kleinste details naar zijn hand zetten. 

Hij behoort hiermee tot de kunstenaars, die volledig zelfstandig beelden kunnen creëren, van wassen model tot bronzen beeld. Maar voor John is de perfecte beheersing van het ambacht alleen een middel tot een artistiek doel. Het gaat immers niet om een afbeelding, maar om de verbeelding; het zoeken naar een andere manier van kijken, die voorbij gaat aan de waan van alle dag. 

Zijn talent is niet onopgemerkt gebleven en toegevoegd aan significante kunstcollecties van (inter)nationale bedrijven en verzamelaars.